2020-02-26 11:08:07

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkoga nasilja u Hrvatskoj

Dan ružičastih majica

U srijedu, 26. veljače 2020.godine, obilježili smo Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj, koji se obilježava posljednje srijede u mjesecu veljači, a 2017. godine proglašen je od strane hrvatskog Sabora kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Naša je škola obilježila Dan ružičastih majica nošenjem ružičastih majica, upoznavanjem učenika s problematikom i mogućim rješenjima protiv vršnjačkoga nasilja.

 

 

Učenici 2. a razreda su simboličnim nošenjem i crtanjem ružičastih majica te pisanjem poruka protiv nasilja obilježili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Razgovarali su o prevenciji neprihvatljivih oblika ponašanja vršnjaka i kako im se oduprijeti, a na kraju su zapjevali pjesmu „Ptica“ Kim Verson.

 

I ove se godine školska knjižnica uključila u obilježavanje izložbom knjiga i porukama protiv vršnjačkoga nasilja pod nazivom NE nasilju!.

  

 


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb