2019-07-08 11:55:14

NAGRADA „PROFESOR BALTAZAR“

Na inicijativu gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića od ove školske godine (2018./2019.) dodjeljuje se nagrada "Profesor Baltazar" kojom se novčanim iznosima za izvrsnost nagrađuju učenici i učitelji/nastavnici mentori učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Plakete i nagrade u iznosu od 2000 kn za prvo, 1500 kn za drugo i 1000 kn za treće mjesto učenicima i njihovim mentorima uručene su u petak 5. srpnja na svečanosti u velikoj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Nagrade je primilo 312 učenika i 227 mentora.

Među nagrađenima bili su učenici i mentori naše škole:

Mali i veliki zbor naše škole sa svojom voditeljicom prof. Dijanom Rogulja Deltin sudjelovali su na 62. Glazbenim svečanostima u HNK Varaždin i osvojili: zbor mlađeg uzrasta 2. mjesto, a zbor starijeg uzrasta 1. mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji osobito se istaknula Ana Belaić, učenica 8. a razreda, osvojivši prvo mjesto na državnom natjecanju iz francuskog jezika na listi B (mentorica prof. Jasna Banelli), prvo mjesto na natjecanju iz latinskog jezika (mentorica prof. Olga Horvat) i drugo mjesto na natjecanju iz grčkog jezika (mentorica prof. Melita Rančić Kufrin).

Sara Šlaj, učenica 8. c razreda, osvojila je drugo mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika (mentorica prof. Jadranka Zimmermann)

Ante Kraljević, učenik 8. c razreda osvojio je drugo mjesto na državnom natjecanju iz francuskog jezika na listi C (mentorica prof. Jasna Banelli).

Franka Piškur, učenica 8. b razreda osvojila je treće mjesto na državnom natjecanju iz francuskog jezika na listi A (mentorica prof. Jasna Banelli).

Svim našim učenicima zborašima, natjecateljima i njihovim mentoricama od srca čestitamo na ostvarenom uspjehu.


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb